PKPP Lewiatan ogłasza konkurs na stanowisko kierownika Biura EFNI

Misją Polskiej Konfederacja Pracodawców Prywatnych Lewiatan jest zabieganie o optymalne warunki gospodarowania dla firm w Polsce i stworzenie najbardziej konkurencyjnej gospodarki w Europie Środkowej. Skupiamy 62 związki branżowe i regionalne oraz 20 członków bezpośrednich, jesteśmy członkiem BUSINESSEUROPE, największej europejskiej organizacja przedsiębiorców i pracodawców. Jako jedyni spośród krajowych organizacji biznesowych mamy swoje stałe biuro w Brukseli.

W ubiegłym roku PKPP Lewiatan z okazji polskiej Prezydencji w Radzie UE zorganizowała Europejskie Forum Nowych Idei, które miało miejsce pod koniec września w Sopocie. Forum zostało niezwykle pozytywnie ocenione przez uczestników, panelistów oraz najwyższych przedstawicieli władz Polski i Unii Europejskiej. Z tego powodu zdecydowaliśmy się organizować to przedsięwzięcie co roku.

Zorganizowanie tegorocznej edycji EFNI jako ważnej, europejskiej konferencji wymaga utworzenia stanowiska kierownika Biura EFNI.

Cel stanowiska:

• zorganizowanie, wraz z zespołem, II edycji EFNI
  • zapewnienie wysokiej jakości merytorycznej i organizacyjnej tego przedsięwzięcia
  • efektywne wykorzystanie współpracy firm członkowskich oraz Biura PKPP Lewiatan do zbudowania wysokiego poziomu EFNI II.

Główne zadania:

• uzupełnienie składu Biura EFNI o wakujące stanowiska
  • zorganizowanie efektywnej pracy Biura
  • pozyskanie, wraz z Biurem EFNI, partnerów merytoryczno-finansowych, a następnie zorganizowanie harmonijnej z nimi współpracy w procesie przygotowań do EFNI 2012
  • nadzorowanie logistycznej strony przygotowań EFNI 2012
  • przeprowadzenie, wraz z Biurem EFNI, niezbędnych i mieszczących się w założeniach budżetowych działań promocyjnych
  • pozyskanie Patronów Honorowych podnoszących rangę EFNI 2012
  • nadzorowanie harmonogramu prac programowych, marketingowych i logistycznych
  • wykonanie budżetu EFNI 2012 ustalonego z kierownictwem PKPP Lewiatan
  • dbanie o konstruktywne relacje Biura EFNI z członkami Lewiatana i Biurem PKPP Lewiatan, w tym o systematyczne informowanie o stanie przygotowań do EFNI 2012
  • koordynowanie przebiegu EFNI 2012
  • nadzorowanie podsumowania EFNI 2012 i przygotowanie raportu o efektach programowych, wizerunkowych i finansowych
  • rozliczenie finansowe EFNI 2012
  • opracowanie rekomendacji dla PKPP Lewiatan ws następnych edycji EFNI.

Wymagane kwalifikacje, doświadczenie i predyspozycje:

• wyższe wykształcenie ekonomiczne, politologiczne, prawnicze lub inne związane z charakterem EFNI
  • znajomość zasad działania organizacji pracodawców
  • otwartość merytoryczna, zdolność dostrzegania szerokiego (krajowego i międzynarodowego) kontekstu zjawisk społecznych i gospodarczych
  • dobre rozumienie gospodarki polskiej, europejskiej i światowej
  • doświadczenie na stanowisku menedżerskim (min. 3 lata)
  • sukcesy w zarządzaniu dużymi projektami
  • biegła znajomość języka angielskiego w mowie i w piśmie (znajomość innych języków obcych będzie dodatkowym atutem)
  • proaktywność i wysokie standardy efektywności pracy
  • wysokie umiejętności komunikacyjne, prezentacyjne
  • umiejętność budowania relacji (aktywny networking)
  • wysoka kultura osobista.

CV wraz z listem motywacyjnym (do 3000 znaków) o powodach zainteresowania stanowiskiem, największych wyzwaniach z nim związanych i ew. propozycją odpowiedzi na nie prosimy przesyłać do 16 lutego 2012 r. pod adres zgajewski@pkpplewiatan.pl . Zastrzegamy sobie prawo kontaktu tylko z wybranymi osobami.