I Kongres Biznesu czyli polowanie na Słonia

Już
4 października bieżącego roku w warszawskim centrum konferencyjnym Sound&Garden odbędzie się I Kongres Biznesu - spotkanie networkingowe osób piastujących najwyższe stanowiska w przedsiębiorstwach sektora MŚP.

Cięcia kosztów, zwolnienia, bankructwa...Osoby zarządzające na co dzień stykają się z problemami, których rozwiązanie nie jest oczywiste. Wiedza, doświadczenie - dziś teoria zarządcza wystawiona została na wielką próbę. Mimo kryzysu wiemy, że szansa na rozwój jest w zasięgu ręki, a pieniądze leżą na ulicy. Wystarczy się tylko dobrze rozejrzeć...

Siła networkingu

W warszawskim centrum konferencyjnym Sound&Garden, które w lipcu bieżącego roku miało oficjalne otwarcie, spotkają się specjaliści w dziedzinie zarządzania. Wśród prelegentów nie zabraknie takich nazwisk jak chociażby sam Grzegorz Turniak - niestrudzony orędownik wartościowych idei: networkingu, minglingu, zarządzania talentami i karierą. To właśnie On wraz ze swoim profesjonalnym zespołem pomoże bezpiecznie wyjść ze strefy komfortu każdego uczestnika i nawiązać wartościowe kontakty, taktownie nawiązać rozmowy, przedstawić sobie uczestników od momentu rejestracji do rozpoczęcia konferencji, połączyć osoby, które nie miały znajomych wśród gości kongresu.

Od kilku lat coraz więcej firm oczekuje od swoich pracowników posiadania szerokiej i mocnej sieci kontaktów. Konferencje i seminaria są jedną z okazji do ich nawiązywania. Niestety ponad 70% ich uczestników nie czuje się komfortowo w "przełamywaniu lodów" podczas takich wydarzeń. Klienci koncentrują się głównie na warstwie merytorycznej konferencji, tracąc unikalną okazję stworzoną przez organizatorów eventu. Bez wspomagania (icebreaker) organizatorów mingling ułatwiający wymianę wiedzy i doświadczeń pomiędzy uczestnikami jest zazwyczaj niewielki. Wynika to z wielu powodów - np. nie wiedzą oni:
- po co zawierać nowe znajomości,
- jak to robić,
- czego nie robić,
- jak podtrzymywać nawiązane relacje.

- Zapewne wielu z nas uczestniczyło w niejednym kongresie, konferencji, szkoleniu tudzież warsztatach. Zazwyczaj jednak swój udział ograniczamy do bacznego notowanie tego, co przekazują nam prowadzący. Ilu z nas podczas tego typu spotkań może pochwalić się licznymi kontaktami? - zadaje pytanie organizatorka spotkania, Daria Kostera. - Osobiście jestem wielkim zwolennikiem networkingu. To chociażby dzięki niepowtarzalnym kontaktom mam możliwość 4 października spotkać się z najlepszymi Top Managerami z tak wielu branż.

BNI Polska, odpowiedzialna za cykl networkingowy podczas I Kongresu Biznesu, pokaże, że takie moderowane sesje przynoszą dodatkowe korzyści wymiany wiedzy i doświadczeń oraz dostarczają wiele satysfakcji uczestnikom a organizatorom możliwość skorzystania w zasady wzajemności.

Wykłady

Niezaprzeczalną wartością I Kongresu Biznesu, który organizowany jest pod Patronatem Konfederacji Lewiatan, są spotkania warsztatowe oraz prelekcje wykładowców - praktyków. Prócz wspomnianego Grzegorza Turniaka podczas spotkania gościć będą: Krzysztof Chlebiński, Krzysztof Murzyn, Witold Jan Czarnocki, Jacek Gałązka oraz Artur Sójka.

4 października w godzinach od 9:00 do 18:00 ponad 150 Top Managerów reprezentujących różne branże z sektora MŚP będzie miało okazję wziąć udział w „sporcie kontaktowym", który przygotuje uczestników do tworzenia sojuszy z wartościowymi partnerami, korzystać z wiedzy, pomysłów i umiejętności szerokiego kręgu ludzi, zmniejszyć stres związany z działalnością dzięki życzliwości otaczających każdego z nas osób oraz zwiększyć zyski i wartość firmy.

Polowanie na Słonia to temat jednego z wykładów i mimo sprzyjających plenerów hotelu Sound&Garden, nie jest to bynajmniej zapowiedź amazońskiej przygody. Metaforyczne określenie jest niczym innym jak receptą na pozyskanie i utrzymanie dużych klientów, z którymi uczestnicy chcą podpisać gigantyczne kontrakty. Dzięki doświadczeniu w międzynarodowych korporacjach (Neumann, SAP, jobpilot.pl) wykładowcy przekażą wiedzę podpartą namacalnymi wynikami.

Zarządzanie to nie tylko kontrakty. Duża rola leży po stronie pracowników, którzy nie tylko mogą pomóc w zdobyciu najlepszego klienta ale także powinni zadbać o to, aby jego obsługa była na najwyższym poziomie godna późniejszych rekomendacji. Metody skutecznego zarządzania opartego na motywowaniu, plusy i minusy „luzu" wewnątrz organizacji, „dokręcanie śruby" przedstawione zostaną w sposób warsztatowy, aby jak najbardziej znaleźć przełożenie w realiach każdej z firm.

- Prelegenci I Kongresu Biznesu to osoby najlepsze w swojej dziedzinie.- zapewnia Daria Kostera z wydawnictwa UNIT - to także biznesowi pasjonaci, którzy na pewno zarażą wszystkich uczestników swoim niepowtarzalnym  podejściem do, wydawać by się mogło, typowych dziedzin życia każdej z firm.

Resume

I Kongres Biznesu odbędzie się 4 października 2013 roku w Hotelu Sound & Garden przy ul. Żwirki i Wigury 18 w Warszawie. Idealne połączenie z centrum stolicy oraz z Lotniskiem Chopina, wielostanowiskowy parking samochodowy, przestronne sale konferencyjne, znakomici prelegenci, atrakcje (gadżety Legii, torby na Ipady/ laptopy, akcesoria biurowe, Vouchery do Spa), niepowtarzalna okazja poznania 150 potencjalnych partnerów biznesowych...

Organizatorem spotkania jest Unit Wydawnictwo Informacje Branżowe.

- Ze względu na powagę spotkania oraz liczną grupę Top Managerów zainteresowanych uczestnictwem, ustalony został optymalny koszt uczestnictwa w wysokości 500 zł - informuje organizatorka październikowego spotkania. - Nie zabraknie także atrakcji dla wszystkich gości o czym informować będziemy na bieżąco na naszej stronie - dodaje.

Patronat Medialny nad I Kongresem Biznesu objęły ogólnopolskie magazyny:

Top Class, Świat Butów, Moda Forum, Świat Zabawek, Zegarki i Biżuteria, Film & TV Kamera, Chronos, Papierniczy Świat, Vidart, Print Partner, Modern Office Manager.

Sponsorami spotkania są: OKI, ActiveJet, Biuro Plus, Kris - Expression, Leviatan-Poligrafia, PBS Connect.

Partnerami I Kongresu Biznesu są: BiuroSi, Jasmin Zäsar, Przyjazna Firma, BNI, Grupa Unity, Wellness&Beauty Natural Spa, MerPlus.

Patronat Honorowy: Konfederacja Lewiatan

Szczegóły: www. papierniczyswiat.pl/Kongres_biznesu.pdf