Sprawozdanie i analiza finansowa – seminarium

Zapraszamy do udziału w szkoleniu z zakresu sprawozdania finansowego i jego analizy. W dzisiejszych czasach bardzo często podejmujmy decyzje o współpracy lub jej braku z innym podmiotem na podstawie oceny jego sprawozdania finansowego. Analizy finansowe zajmują się badaniem stanu i rozwoju szeroko rozumianych finansów firmy.

Jest to temat ważki w procesie podejmowania strategicznych decyzji i określania planów inwestycyjnych. Szkolenie pokaże, jakie są podstawowe zasady sporządzania sprawozdania finansowego, jak je analizować i jakie znajdują się w nim pułapki często niezauważalne dla odbiorcy. Szkolenie będzie przeplatane licznymi dyskusjami, a także praktycznym przykładami. Seminarium kierowane jest do kadry zarządzającej, dyrektorów finansowych oraz kierowników służb odpowiadających za analizę finansów w przedsiębiorstwie.

Prowadzący:
Piotr Rybicki - niezależny ekspert i doradca ds. rachunkowości i zarządzania finansami firmy. Jest autorem 4 książek i ponad 370 specjalistycznych publikacji, które ukazały się m.in. w Rzeczpospolitej i Gazecie Prawnej. Wykłada w Wyższej Szkole Bankowości i Finansów w Katowicach. Prowadzi stronę www.piotr-rybicki.pl poświęconą strategii, rachunkowości i finansom. Od ponad roku współpracuje z PKPP Lewiatan.

Autor wydawnictw:
• „Sprawozdanie finansowe źródłem informacji o firmie”
• „Analiza finansowa w oparciu o informacje dodatkowe”
• „Finanse dla niefinansistów”
• „Elementy rachunkowości. Poradnik dla niewtajemniczonych.”

Program szkolenia