ťTakŤ dla rozszerzającej się Europy,

Polska Konfederacja Pracodawców Prywatnych Lewiatan ma przyjemność zaprosić Państwa do udziału w wyjątkowej konferencji, która towarzyszy nadzwyczajnemu posiedzeniu Grupy Pracodawców Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego.

Debata będzie się skupiać na problematyce wpływu rozszerzenia Unii na rozwój przedsiębiorstw oraz sytuację społeczną w krajach członkowskich w kontekście procesów globalizacyjnych. Dyskusję otworzy Waldemar Pawlak, Wicepremier RP i Minister Gospodarki.
Globalizacja to z jednej strony wielka szansa, ale także jedno z największych wyzwań, przed którymi stoi Unia Europejska. Stopniowe zniesienie granic pozwoliło Europie stworzyć ogromny rynek wewnętrzny, zmodernizować gospodarkę i infrastrukturę oraz stać się jednym z głównych graczy w światowym handlu. Dwa ostatnie rozszerzenia UE (2004 i 2007) są nie tylko nadzwyczajnym sukcesem politycznym, ale symbolizują także umiejętność adaptowania się Unii do nowych okoliczności. Jakie są jednak dziś i w przyszłości konsekwencje rozszerzenia UE dla przedsiębiorstw i społeczeństwa Europy? Czy globalizacja to kolejny powód do pogłębienia integracji? Oto główne pytania, które postawią sobie uczestnicy naszej konferencji.
Wśród uczestników paneli dyskusyjnych znajdą się przedstawiciele Komisji i Parlamentu Europejskiego, a także prezesi polskich i zagranicznych spółek oraz przewodniczący europejskich konfederacji pracodawców.
Konferencja odbywa się pod patronatem Prezydenta Krakowa i przy Jego współpracy.

/Henryka Bochniarz/
Prezydent PKPP Lewiatan

Przewidujemy tłumaczenie symultaniczne z języków: francuskiego, angielskiego, niemieckiego, włoskiego, hiszpańskiego, portugalskiego, szwedzkiego, węgierskiego i polskiego na języki: francuski, angielski, niemiecki, hiszpański i polski.

Formularz zgłoszeniowy
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc i względy organizacyjne prosimy o odesłanie formularza rejestracyjnego do 6 kwietnia 2008 r.

Zapraszamy serdecznie!

KRAKÓW, Czwartek 10 kwietnia 2008, 9:00-13:30