szkolenie: ZARZĄDZANIE INNOWACJĄ ZESPOŁU

Zarządzanie zespołem jest trudne samo w sobie, a czy jest możliwość zarządzania jego innowacją? Jakie techniki można zastosować w zastępstwie znanej szerokiemu gronu burzy mózgów – czy mamy tu jakąś alternatywę? Wiele spotkań nastawionych na poszukiwanie pomysłów kończy się… umówieniem kolejnego spotkania. Jak kończyć je konkretnymi ustaleniami, rozwiązaniami? Jakie warunki powinien spełniać efektywny zespół kreatywny?

Podczas szkolenia:
 Poznasz trzy grupy zespołowych technik myślenia kreatywnego (wyjścia od problemu, omijania muru braku pomysłów, uderzenia z flanki)
 Zdobędziesz umiejętność prowadzenia efektywnych spotkań, których celem jest wypracowanie pomysłów na postawiony problem/zagadnienie
 Dowiesz się w jaki sposób angażować zespół w kreowanie nowych rozwiązań oraz dzielenie się nimi
 Poznasz warunki efektywnej współpracy w zespole
 Dowiesz się jakie są trendy w innowacji

Dzięki szkoleniu:
 Będziesz posiadać możliwość wyboru zespołowych technik kreatywnych, które pozwolą na najbardziej efektywne znalezienie rozwiązania danego problemu
 Spotkania zespołów nastawione na poszukiwanie pomysłów i rozwiązań będą kończyły się wymiernym efektem
 Pracownicy wykażą większa otwartość w dzieleniu się własnymi pomysłami

DATA I MIEJSCE SZKOLENIA
17-18 czerwca 2010 (czwartek – piątek)
Godz. 9.00 - 17.00 ( ok. 13.00 przerwa obiadowa)

Adres:
Siedziba PKPP Lewiatan, ul.
ul. Klonowa 6

KOSZT UCZESTNICTWA
Koszt własny przedsiębiorstwa udziału jednej osoby w dwudniowym szkoleniu w ramach Instytutu Rozwoju Innowacji wynosi:

• Przedsiębiorstwa małe - 290,06 PLN
• Przedsiębiorstwa średnie - 435,10 PLN
• Przedsiębiorstwa duże - 580,12 PLN

DODATKOWE INFORMACJE
Prosimy o zapisanie się na szkolenie za pośrednictwem strony www.iriefs.pl.
Ponadto prosimy o wypełnienie kwestionariusza PARP oraz przesłanie do nas faxem (22 577 40 47) lub drogą mailową dokumentów potwierdzających status firmy (Kopia KRS, z dopiskiem „Kopia zgodna z oryginałem”, lub wypis z ewidencji działalności gospodarczej).

Osoba kontaktowa:
Kamila Ułanowicz