14 Konferencja Project Management - Innowacje siłą rozwoju UE

Tematem przewodnim 14. Konferencji Zarządzania Projektami jest hasło: „Innowacje siłą rozwoju Unii Europejskiej". PKPP Lewiatan objęła patronat nad spotkaniem, które odbędzie się 7-9 listopada 2010 r.

Konferencja ta, to wyjątkowe wydarzenie dla ludzi biznesu i nauki, które skupia się wokół zagadnień Innowacji i Zarządzania Projektami oraz ich wpływu na rozwój różnych gałęzi gospodarki.

Innowacje będą widoczne na każdym kroku, od struktury programu poprzez elementy wizualne, na produkcji konferencji kończąc.
Program

Głównym elementem konferencji będzie 6 interaktywnych paneli dyskusyjnych. Najlepsi specjaliści ze świata biznesu i nauki podzielą się swoimi doświadczeniami i wiedzą.
Poszczególne panele obejmować będą:

• Panel 1 - Innowacyjny klaster Dolina Lotnicza. Jak wykorzystać najlepsze praktyki firm Doliny Lotniczej w innych obszarach gospodarki ? - liderzy z branży lotniczej podzielą się doświadczeniami na temat wdrażania produktów innowacyjnych, współpracy biznesu z nauką i zarządzania nowoczesnymi przedsiębiorstwami.

• Panel 2 - Istota innowacji. Jak skutecznie przekształcić innowacje w zyskowny biznes? - przedstawiciele Centrum Transferu Innowacji i Przedsiębiorczości przybliżą zagadnienie Innowacji oraz wiążące się z nią modele biznesowe.

• Panel 3 - Wsparcie dla projektów innowacyjnych - gdzie szukać, jak korzystać ze wsparcie unijnego - Panel prowadzony przez Krajowy Punkt Kontaktowy Programów Badawczych UE rozwieje wątpliwości na temat wsparcia finansowego, know-how i transferu technologii z nauki do biznesu.

• Panel 4 - Praktycy przekazują doświadczenia. Jak budować przewagę bazując na innowacjach? - Reprezentanci najbardziej innowacyjnych firm zaprezentują przykłady sukcesów we wdrażaniu innowacyjnych produktów i usług, problemach jakie należy unikać oraz komercjalizacji projektów badawczo rozwojowych.

• Panel 5 - Innowacje w dziedzinie Project Management - metody, techniki, narzędzia - Czyli jak ewoluuje dziedzina Zarządzania Projektami, aby sprostać wyzwaniom Gospodarki Innowacyjnej. Od interaktywnych narzędzi komunikacyjnych po Extreme Project Management.

• Panel 6 - Rola project managera w projektach innowacyjnych - Jak dobierać i przygotowywać menedżerów do kierowania projektami innowacyjnymi.

Całość programu uzupełnią przemówienie wybitnych osobistości ze świata biznesu, warsztaty plenarne, uroczysta Gala Dinner połączona z wręczenie nagrody Polish Project Excellence Award 2010 i inne wydarzenia towarzyszące.

Serdecznie zapraszamy do Rzeszowa kadrę zarządzającą i przedstawicieli innowacyjnych przedsiębiorstw, managerów wdrażających nowoczesne technologie, firmy consultingowe i finansowe, branżę IT, inżynierów działów rozwoju, przedstawicieli ośrodków badawczo rozwojowych i uczelni, reprezentantów Inkubatorów i Parków Technologicznych oraz wszystkich tych, dla których Innowacje i Zarządzanie Projektami są kluczowymi elementami rozwoju.

Miejsce
Nie sposób również nie wspomnieć o miejscu konferencji, Rzeszowie. Mieście które już przed wojną było przeznaczone dla najnowocześniejszych, na ówczesne czasy, technologii. Teraz powraca do formuły miasta przyszłości i z hasłem Rzeszów - Stolica Innowacji jest patronem naszej konferencji.

Organizatorzy i Partnerzy
Organizatorem Konferencji jest Stowarzyszenie Project Management Polska oraz Grupa A-05. Głównym Partnerem tegorocznej edycji jest Stowarzyszenie Dolina Lotnicza. Wspiera nas również ponad 40 patronów medialnych i instytucjonalnych.

Wszelkie informacje oraz rejestracja online znajdują się na stronie www.innowacje2010.pl

Członkom PKPP Lewiatan przysługuje 15% rabat.

Komitet Organizacyjny
14. Konferencja Project Management
„Innowacje siłą rozwoju UE"
konferencja@spmp.org.pl