III Forum Przedsiębiorców - INNOWACJA DROGĄ DO ROZWOJU

Przedsiębiorcy to ludzie konsekwentni w dążeniu do wyznaczonego sobie celu, po wielokroć działający wbrew utartym zwyczajom i przyjętym stereotypom. Jak dowodzą liczne przykłady, droga „pod prąd", na pozór wbrew zdrowemu rozsądkowi, często jest jednak drogą innowacji, która prowadzi do szybkiego rozwoju i rynkowego sukcesu firmy.

Dlatego już po raz trzeci 24 kwietnia w Warszawie podczas Forum Przedsiębiorców Grant Thornton spotkają się: właściciele firm, liderzy opinii, eksperci oraz praktycy biznesu, którzy będą dyskutować oraz wymieniać się doświadczeniami na temat różnych aspektów innowacyjności i jej znaczenia w rozwoju prywatnej przedsiębiorczości w Polsce.

O tym jak idąc „pod prąd" działać innowacyjnie i z powodzeniem rozwijać swoje przedsiębiorstwo opowiedzą, m.in. Solange Olszewska, Piotr Voelkel i Adam Rozwadowski, prof. Waldemar Frąckowiak. Tajnikami biznesowego sukcesu w ekskluzywnym wywiadzie podzieli się Krystyna Janda. Inspirujące prezentacje wygłoszą, m.in. dr Joanna Heidtman i Roman Młodkowski.

Inicjatywie Forum towarzyszy nagroda „Dynamiczny Przedsiębiorca". Od trzech lat tym tytułem są wyróżniani właściciele i współwłaściciele firm, którzy aktywnie uczestniczą w zarządzaniu „dynamicznym przedsiębiorstwem prywatnym", mającym swoją zarejestrowaną siedzibę na terytorium Polski i realizują projekty rozwojowe, wymagające odwagi decyzyjnej, innowacyjnego podejścia oraz determinacji i dużego osobistego zaangażowania.

Udział w konkursie jest bezpłatny i nie wiąże się z żadnymi zobowiązaniami. Kandydatów do konkursu można zgłaszać poprzez wypełnienie formularza dostępnego na stronie www.forumprzedsiebiorcowgt.pl/konkurs. Kapituła niezależnych ekspertów będzie analizował m.in. stabilność rozwoju, dynamikę rozwoju oraz charakter rozwoju firmy. Nagroda zostanie wręczona podczas uroczystej Gali Forum Przedsiębiorców Grant Thornton.

Forum oraz Konkurs wspierają wiodące instytucje, w tym: BNP Paribas Bank Polska, kancelaria Domański Zakrzewski Palinka, Euler Hermes, Fundacja Firmy Rodzinne, Incjatywa Firm Rodzinnych, Kinnarps, Konfederacja Lewiatan, Krajowa Izba Gospodarcza oraz PWB.

Patronami medialnymi są: Biznes.pl, Bloomberg Businessweek Polska, Dziennik Gazeta Prawna, Forbes, ISBnews oraz ThinkTank.

ZAPROSZENIE I PROGRAM

Zapraszamy do zgłaszania chęci bezpłatnego udziału w III Forum Przedsiębiorców Grant Thornton na stronie www.forumprzedsiebiorcowgt.pl

Transmisja internetowa Forum oraz ceremonii wręczenia nagrody „Dynamiczny Przedsiębiorca" będzie dostępna pod adresem biznes.pl/forumprzedsiebiorcow